Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Ο θερινός κινηματογράφος στα Φηρά από φέτος το καλοκαίρι θα προβάλει τα όνειρα του Απόστολου Μούντριχα και της Λένγκας Γρηγοριάδου.

Αβαντίς Cellar Doors: Απόβαση στη Σαντορίνη

{
}
Ο θερινός κινηματογράφος στα Φηρά από φέτος το καλοκαίρι θα προβάλει τα όνειρα του Απόστολου Μούντριχα και της Λένγκας Γρηγοριάδου.
Το αγαπημένο ζευγάρι του Κτήματος Αβαντίς έβαλε πλώρη για Σαντορίνη πραγματοποιώντας σχέδια χρόνων. Είχαν προηγηθεί τα Δελφίνια και Άφουρα, τα δυο Σαντορινιά κρασιά τους, οπότε ήταν αδύνατο να αντισταθούν στο εκπληκτικό οινοπέδιο του νησιού.

image

Ο Απόστολος Μούντριχας συνεργάζεται με ντόπιους αμπελουργούς έχει όμως στα σχέδια και την δημιουργία ενός μικρού αμπελώνα με Ασύρτικο αλλά και κόκκινες ποικιλίες. «Το κρασί είναι συλλογική δουλειά και όπως στην Εύβοια, έτσι κι εδώ έχω μια γερή ομάδα. Φέτος θα είναι ο 28ος τρύγος μου. Με ενδιαφέρει η δουλειά στο αμπέλι, θέλω να ξέρω τις ανάγκες του. Με τους Σαντορινιούς αμπελουργούς βασιλεύει η διαλεκτική. Παίρνω γνώμες και προσπαθώ να περάσω τη δική μου. Πρέπει να αποδείξεις ότι ξέρεις κι ότι αξίζεις για να σε ακούσουν» λέει ο οινοποιός.

image

Η Λένγκα, με την μεγάλη εμπειρία στον οινοτουριστικό τομέα, έχει αναλάβει όλη την οργάνωση των επισκέψεων και των δοκιμών. Ο σεφ και η ομάδα του Σαντορινιού Αβαντίς έχουν δημιουργήσει συνοδευτικά για τα κρασιά αλλά και ένα εξαιρετικό μενού για πλήρες γεύμα ή δείπνο.

 image

Υπάρχουν τέσσερα θεματικά wine tastings. To Santorini experience με δοκιμή των Σαντορινιών κρασιών του κτήματος. Το Avantis experience με επτά κρασιά από Εύβοια και Σαντορίνη, ώστε οι επισκέπτες να μπουν στη φιλοσοφία των δύο terroir. Oι δοκιμές συνοδεύονται από νοστιμότατα ντιπ και κριτσίνια. Στο Meze + Wine τα κρασιά του κτήματος βρίσκουν το ταίρι τους με σαλάτα πάνω σε θεσπέσια καπνιστή μελιτζάνα, λαβράκι σεβίτσε, καρπάτσιο και ελληνικά τυριά.

image

Τέλος, στην Ελληνική γευστική δοκιμή όλες οι ΠΟΠ ποικιλίες της Ελλάδας από διάφορα οινοποιεία παρελαύνουν δίπλα σε ελληνικές νοστιμιές. «Θέλουμε να προβάλουμε άξιους συναδέλφους μας από όλη την χώρα και να δείξουμε τον οινικό μας πλούτο. Ρομπόλα, Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο και τόσες άλλες ποικιλίες αναδεικνύουν τα πιάτα που ετοιμάσαμε» λέει η Λένγκα.

 image

Όλο νοστιμιά η ταραμοσαλάτα με γαρίδα, το χταπόδι με την ευωδιαστή φάβα αλλά και το χοιρινό κότσι, σιγομαγειρεμένο σε Μαυροκοντούρα με την πλούσια γεύση και τα απίστευτα τραγανά λαχανικά που το συνοδεύουν.

 image

Ο νέος χώρος διαθέτει ένα υπόσκαφο κελάρι για την παλαίωση των κρασιών στο οποίο μπορούν να γίνουν prive δοκιμές. «Πολλά έχουν να γίνουν ακόμα. Πάμε βήμα βήμα όπως σε όλα» σχολιάζει ο Απόστολος φέρνοντας το Grace, το καινούριο του ροζέ από Μαντηλαριά. Το ζωντανό ροδί χρώμα του είναι σαν τις ανατολές στη Σαντορίνη. Η αγάπη όμως του οινοποιού για την Μαντηλαριά εκφράζεται με δυο ακόμα κρασιά Το red Wave, μια Μαντηλαριά δεξαμενής με τιθασευμένη την άγρια φρεσκάδα της και το Aι-Νικόλας, όπου συμμετέχει 10% Μαυροτράγανο και η εννιάμηνη παραμονή σε βαρέλι πλουτίζει τον πλούσιο φρουτώδη χαρακτήρα της με πικάντικες νότες.

 image

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείψει ο χώρος με τα καλλυντικά, που με τόση στοργή δημιούργησε η Λένγκα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αναζωογονητικές ή χαλαρωτικές περιποιήσεις από τα χέρια ειδικευμένης αισθητικού.

image

Το Σαντορινιό Αβαντίς έχει το μεράκι και την αγάπη της Λένγκας και του Απόστολου μαζί με την θαυμαστή ενέργεια του νησιού. Συνδυασμός ακαταμάχητος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου